Porto Pollo (Szardínia) - Olaszország (2005. április 23 - május 1)

Szél, tapasztalat:

YES Sails ÉRD 30-345-2756

Idén Gallussal ismét felkerestük kedvenc bemelegítőhelyünket, mielőtt még Magyarországon az igazi szezon elkezdődne. Nem ismételném a korábban leírtakat, mivel a spotok nem változtak. Hét napig voltunk lenn, az első három nap 4.5m2-es vitorlára elég keleti szél, majd 5.4m2-re való nyugati szél, aztán 4.5m2-ről 5.5m2-re enyhülő délnyugati szél fújt. Ez alatt a három nap alatt nem kellett levenni a télikabátot - elég hideg volt a levegő. Sajnos utána az idő naposra fordult, úgy hogy kokszosra égtem, és vele párhuzamosan a szél teljesen elállt. Ilyen az élet, a statisztika is csak 40%-ban mond Szardíniára szelet.

Spot:

Porto Pollo

Olyan, amilyennek tavaly és tavalyelőtt már leírtuk.

 

Marina delle Rose

Nagyon szép - tiszta Hawaii - wave placc sideshore széllel délnyugati szélben. Egy nap után a hullámok 1-1.5 méteresek lettek és pezsgett a szörfélet, majdnem mint Porto Pollo-n, de kölcsönzők nélkül! A part alapvetően homokos, de a víz alatt van egy két szikla.

Szállás:

Residence Angolo Azzurro

A szállást itthonról (Vista) intéztük ismét. Két főre 23.200Ft/hét volt, plusz a helyszínen 36 EUR takarítási díj.

Utazás:

kb. 24 óra (kb. 950km) Szombat reggel 6-kor indultunk Fonyódról. Cakovec-Ptuj-Ljubljana-Trieszt-Velence -Firenze-Livorno útvonalon mentünk és délután 4-re lenn is voltunk. A komp este 10-kor indult és vasárnap hajnali 6-ra ért Olbia-ba. Innen már becsukott szemmel is tudjuk az utat Porto Pollo-ig.
Visszafele szombat délután 6-kor indultunk Olbia-ba a komphoz. Este 10-kor indult és vasárnap reggel 7-kor megérkezett Livorno-ba. Az útvonalon nem változtattunk, este 7-re már Érden voltam.
A kompjegy a MOBY Lines-nál 1 autóra és 2főre 158EUR volt, itthonról a neten vettük meg.

Ami még hasznos:

Az egész út mindenestül nekem kb. 85.000Ft-ba került (az autópályadíj összesen 62EUR, a megtett út 2388km volt úgy hogy Porto Pollo-ról leugrottunk a Alghero-ba is)Porto Pollo félsziget

A félsziget távolról

Porto Liscia, a nyugati oldal

Porto Puddu, a keleti oldal


A spot, előtérben egy YES vitorla

A homokdűnék közt lehet riggelni


Itt nem lehet vízre szállni

Marina delle Rose, erre homokos

Erre sziklás

Itt pihennek a szörfök

További info:

Hollósi Péter, hollo@uze.net