Porto Pollo (Szardínia) - Olaszország (2006. április 29 - május 7)

Szél, tapasztalat:

YES Sails ÉRD 30-345-2756 GUN Sails 30-345-2756

Kedvenc tavaszi túracélpontunkon teszteltük a 2006-os YES Sails és GUN Sails felszereléseket. Az első két napon kemény nyugati szél, majd közepes keleti szél fújt. A 7 napból 5-ön szörföztünk. Nagyobb vitorlákkal az utolsó két napon is lehetett volna menni.

Spot:

Porto Pollo secret spot

A Residence Angolo Azzurro strandja keleti szélben tökéletesnek bizonyult. Teljesen sima a víz, füves riggelőplacc, igaz kicsit rövid táv, cserébe viszont egy szigetre is át lehet szöfözni 2 perc alatt.. Pár perc szörfözéssel a Porto Pollo-i öbölbe is át lehet jutni.

 

Marina delle Rose

Első nap itt mentünk. Csodálatos nap volt 2-3 méteres árboctörő hullámokkal. A part alapvetően homokos, de jól körül kell nézni a sziklák miatt.

Szállás:

Residence Angolo Azzurro

A szállást itthonról a neten (www.sardegna.net) intéztük. Olcsó (80+36EUR/apartman) volt megint.

Utazás:

kb. 24 óra (kb. 950km) A szokásos útvonalon mentünk, komppal. Idén is a Moby Lines volt a nyerő. A kompjegy a 1 autóra és 2főre kb. 170EUR volt, itthonról a neten vettük meg. A benzin Olaszországban nagyon drága 1.30EUR volt, érdemes Szlovéniában tankolni.

Ami még hasznos:

Keleti szélben lementünk a keleti partra, de érdekes módon nem találtunk szelet, csak gyönyörű strandokat a Costa Smeralda-n (pl. Baia dei Delfini). Ugyanekkor Porto Pollo-n rendesen fújt a szél. Állítólag Murta Maria is jó keleti szélben, de ezt csak hallottuk, és amikor arra jártunk semmi sem volt. Igaz ez San Teodoro-ra is.Marina delle Rose

2-3 méteres hullámok

YES Wave 4.5

GUN Impact 4.5

Porto Pollo Secret Spot

GUN Target 5.3

YES Slalom 6.4

GUN Flash 6.3

Nyugati szél a nyugati parton

Keleti szél Costa Smeraldán

További info:

Hollósi Péter, hollo@uze.net

windsurfbolt (ÉRD)